Om bloggen

Den här cykelbloggen har flera syften; men det absolut främsta är att ge dig som läsare en trivsam stund framför skärmen där du får ta del av intressant läsning från erfarna cyklister. Även om den här bloggens centrala ämne är cykling som träningsform och upplevelsehobby finns det absolut inget krav på att du som besöker sajten måste vara cykelfantast och utövare av sporten. Tvärtom bjuds alla läsare in som på något sätt intresserar sig för träning, välmående och upplevelseberättelser. Bloggens innehåll är varierat i den mening att du inte bara hittar träningstips utan ett mer komplett upplägg av läsning som relaterar till cykelsporten.

Varierad träning

I den här bloggen kommer du att kunna läsa en hel del om cykelsportens fördelar när det kommer till vardagsträning och välmående rent allmänt. Att sätta sig på cykelsadeln är mer än bara träning; det ger dig en frihetskänsla och du blir rik på upplevelse. Varierad träning är betydligt roligare än ensidig träning som i det långa loppet gör dig omotiverad. Att bege dig ut på en cykeltur innebär att du får frisk luft och ser mycket från sadeln samtidigt som det så klart förbättrar så väl ditt fysiska- som mentala välmående.

Cykling – en sport för livet

Att cykla sägs vara en av de bättre träningsformerna när det kommer till livslång träning. Studier visar att långdistranscykling fram till ålderns höst stimulerar immunsystemet till en nivå att jämföra med en 20-åring. Cykling som livslång träningsform förbättrar dina chanser att hålla kroppsfettet i balans samtidigt som muskelmassa och styrka inte förloras. Normalt sett när vi blir äldre brukar just kroppsfettet öka samtidigt som muskler och fysik blir sämre. I den här bloggen kommer du att kunna läsa mycket mer om cykelsportens alla hälsosamma fördelar i livets alla skeden.

Inspiration och upplevelse

På cykelsadeln berikas du inte bara med hälsosamma träningstimmar som gynnar ditt välmående på alla plan. Du får dessutom ynnesten att ta del av inspirationsfyllda upplevelser som blir till fina minnen för livet. Med öppna landskap, karga bergsleder eller djupa skogsstigar som kuliss kan sällan en tur på cykel bli annat än motiverande i vardagen. Cykeln öppnar även upp för fröjdsamma upplevelser på okända platser – i den här bloggen hittas de bästa resetipsen för dig som reser med cykeln som sällskap!

Nervkittlande tävlingar

Självklart kan du läsa om cykelsportens större tävlingar och event här på bloggen; såväl resultat som mer fördjupande läsning om till exempel cyklister eller lopp. Att cykla innebär inte bara långa distanser på landsväg; idag finns mängder av spännande genrer inom cykelsporten så som mountain, BMX, Down hill, Trial och cykelcross. Bloggen uppdateras ständigt med aktuella nyheter och resultat från olika mästerskap i Sverige och runt om i världen.

Tack för att du tittade in, och mycket nöje!